CJ Sibiu cumpără echipamente de colectare selectivă a deşeurilor în valoare de peste 17 milioane lei

de Andreea Tobias, Elida Cremene - Mediafax

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că instituţia organizează o licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente pentru colectarea selectivă a deşeurilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Valoarea totală a contractului este de 17.155.133,71 lei fără TVA şi vor fi achiziţionaţi recipienţi pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile pentru întreg judeţul şi a deşeurilor biodegradabile menajere în municipiile Sibiu şi Mediaş, precum şi unităţi de compostare individuală pentru 60 la sută din gospodăriile din mediul rural.

Cindrea a anunţat că termenul de depunere a ofertelor este 23 iulie.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii CJ Sibiu, se vor cumpăra 2.990 de containere de 1,1 metri cubi şi 62.000 de pubele de 240 litri pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile şi 1.165 containere şi 31.500 pubele de 120 litri pentru colectarea deşeurilor biodegradabile menajere, dar şi 25.500 de unităţi de compostare individuală.

Achiziţia echipamentelor face parte din proiectul "Sistem integrat de management al deşeurilor", cu o valoare totală de peste 93 de milioane de lei, fără TVA, implementat de CJ Sibiu, din fonduri europene.

"Acesta este cel mai important proiect de mediu din judeţul Sibiu cu efecte pozitive asupra tuturor locuitorilor. Putem spune că anul viitor, pe vremea aceasta, vom fi judeţul care va avea un sistem integrat de management al deşeurilor, de colectare selectivă a deşeurilor şi de valorificare a tot ceea ce se poate valorifica din deşeuri, dar şi de ieftinire pentru cetăţeni a costului preluării deşeurilor. Reciclarea reprezintă o ieftinire a procesului de colectare, transport, depozitare. Va fi un sistem integrat la toate cele 68 de localităţi din judeţ", a spus Cindrea.

Proiectul de management integrat al deşeurilor presupune colectarea deşeurilor menajere de la întreaga populaţie a judeţului Sibiu, implementarea colectării separate a deşeurilor reciclabile, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, colectarea separată a deşeurilor biodegradabile menajere în municipiile Sibiu şi Mediaş, dar şi închiderea depozitelor neconforme.

În cadrul proiectului, vor fi închise depozitele de gunoi neconforme de la Remetea, Avrig, Agnita, Cisnădie şi Tălmaciu.

Cindrea a anunţat că proiectul va fi finalizat până în aprilie 2014.

 
Tag-uri:
deşeuri
,program
,

 

Versiune mobil | completa