CHIRIAC INVINS SI BUN DE PLATA

CHIRIAC |NVINS {I BUN DE PLAT+

Scandalul iscat în vara anului trecut între Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional Radu Stanca şi Florentina Albu, directorul economic al instituţiei, a fost tranşat de instanţă, care i-a dat câştig de cauză fostei contabile.

Florentina Albu a dat în judecată Teatrul, pentru abuzurile săvârşite de Constantin Chiriac, care a sancţionat-o disciplinar de 3 ori în decurs de câteva zile. După 7 amânări, Tribunalul Sibiu a luat o hotărâre în data de 30 ianuarie, prin care îi dă 100% dreptate Florentinei Albu şi obligă Teatrul Radu Stanca la plata cheltuielilor de judecată şi la restituirea sumelor din salariu, oprite nejustificat de conducerea instituţiei.

Banii înapoi

Cele trei sancţiuni pe care Constantin Chiriac i le-a acordat Florentinei Albu, emise în trei zile consecutive, în 22, 23, şi 24 august 2007 prevedeau un avertisment scris pentru refuzul de a se supune sarcinilor trasate de conducerea TNRS, avertisment scris ca urmare a refuzului clarificării scurgerii de informaţii confidenţiale din cadrul compartimentului financiar contabil şi reducerea salariului de bază şi a indemnizaţiei de conducere pe 1 lună, cu 10%, ca urmare a parolării calculatorului instituţiei. Toate aceste trei sancţiuni au reprezentat, până la data în care Tribunalul a luat decizia de anulare a lor, o tinichea legată de coada Florentinei Albu, de către directorul Constantin Chiriac. Decizia justiţiei a fost însă foarte clară şi îi dă dreptate fostului director economic, după aproximativ o lună de amânări. Pe lângă declararea ca nule a sancţiunilor respective, Teatrul Radu Stanca mai este obligat să-i restituie Florentinei Albu sumele reţinute din salariu, cheltuielile de judecată, precum şi indemnizaţia de conducere pe timp de o lună, de 10%.

Refuzată la angajări

Florentina Albu a declarat că această decizie este o victorie a sa şi că s-a făcut în sfârşit dreptate. "Am suferit foarte mult în ultima vreme, nu m-am putut angaja nicăieri din cauza sancţiunilor lui. Am încercat în peste 10 locuri, dar instituţiile publice nu te angajează în aceste condiţii. Să nu mai vorbesc că nu mi-a eliberat fişa de evaluare pe ultimii ani, aceste evaluări fiind de asemena foarte importante la un interviu. Oricum, s-a făcut şi procedural dreptate, pentru că ce mi s-a întâmplat n-a avut nicio legătură cu acuzele lui Chiriac", a declarat fostul director economic al TNRS, vizibil uşurat de decizie.

Contestaţia formulată de Florentina Albu pe dreptul muncii şi admisă de Tribunal poate fi contestată în timp de 10 zile de la anunţare.

Plângere penală pentru că l-a făcut homosexual

Nici Constantin Chiriac n-a stat cu mâinile în sân şi aşa cum ameninţase a făcut o plângere penală împotriva Florentinei Albu, pentru insultă şi calomnie. Directorul TNRS o acuză pe fosta subalternă că l-a făcut homosexual, că i-a replicat ruşinos dacă vrea să facă sex cu ea, că l-a făcut matahală şi infractor. Toate aceste patru puncte de acuzare se regăsesc în plângerea penală înaintată de Constantin Chiriac, Inspectoratului Judeţean de Poliţie. "Nu vreau să mai aud de această femeie! Teatrul merge bine fără ea, am dat-o şi eu în judecată pentru calomnie şi insultă şi voi vorbi şi cu avocatul pentru a vedea ce s-a întâmplat cu procesul intentat de ea. Avem multă treabă acum, nu ne mai interesează şi acest aspect", a declarat, pentru SIBIANUL, Constantin Chiriac.

Îl va anunţa şi pe Johannis

Florentina Albu spune că îl va anunţa şi pe primarul Klaus Johannis printr-o informare scrisă de faptul că a câştigat procesul cu Teatrul Naţional Radu Stanca şi implicit cu Constantin Chiriac, pe care primarul l-a susţinut pe toată perioada scandalului, culminând cu aprobarea de către Conmsiliul Local a desfiinţării postului său, imediat după ce aceasta şi-a dat demisia. "Îmi pare rău că mi-am dat demisia, pentru că aş fi caştigat şi asta. N-am mai putut însă să rezist. Pentru daunele morale i-am cerut conducerii teatrului însă 30.000 de lei, adică 10 lei pentru fiecare sancţiune abuzivă aplicată", a mai afirmat Florentina Albu.

 


 

 

Decizia Tribunalului Sibiu

Admite în parte contestaţia formulată. Constată nulitatea absolută a deciziilor emise de intimat. Obligă intimatul la restituirea către contestatoare a sumei reţinute din salariu şi indemnizaţie de conducere timp de o lună în procent de 10 %. Respinge celelalte cereri. Obligă întimatul la cheltuieli de judecată. definitivă şi executorie. Cu recurs în 10 zile de la comunicare.

 


 

30.000

de lei a cerut Florentina Albu daune morale, Teatrului Naţional Radu Stanca.

 
Tag-uri:
chiriac
,teatru

 

Versiune mobil | completa