Cezariană dificilă la Maternitatea Sibiu. O gravidă de 150 de kilograme a născut un băiat de 1250 grame

Cezariană dificilă la Maternitatea Sibiu.O gravidă de 150 de kilograme a născut un băiat de 1250 grame

O sibiancă în vârstă de de 38 de ani, cu o inaltime de 1,50 metri şi o greutate de peste 150 de kg a născut prin cezariană un copil prematur de 1250 de grame. Interventia chirurgicala a fost dificilă şi a necesitat o echipa medicala formata din 5 medici şi o asistentă instrumentară.
Copilul se află sub supraveghere medicală în cadrul Compartimentului Terapie Intensivă.

"Acestă interventie a fost necesară datorită patologiei prezentate de gravida, hipertensiune indusă de sarcina, formă severă, aparută pe fondul obezităţii morbide a pacientei şi care a necesitat efectuarea operatiei cezariene la 32 de saptămâni. Interventia chirurgicala a fost dificilă, a necesitat o echipa medicala formata din 5 medici şi o asistentă instrumentară,. dar a decurs în condiţii bune, fără incidente intraoperatorii.
Evoluţia postoperatorie imediata a pacientei este favorabila, existând totusi posibilitatea aparitiei ulterioare a unor complicaţii, astfel pacienta se află in permanenţă sub supraveghere medicală in cadrul Serviciul de Terapie Intensiva", a declarat Prof. Univ. Dr. Adrian Stretean, seful Clinicii Obstetrică -Ginecologie.
Potrivit reprezentanţilor spitalului cazul este unul deosebit, deoarece pacienta prezenta cel mai mare grad de obezitate, accentuat de raportul între inaltime si greutate, fapt care a dus la creşterea dificultăţii intervenţiei chirugicale.

 

 

Versiune mobil | completa