Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni a preluat, de la începutul anului, peste 12.700 de documente

Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni a preluat, de la începutul anului, peste 12.700 de documente

Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni este unul din cele mai vizibile servicii ale Primăriei Sibiu fiind special conceput pentru relaţia cu publicul şi penstru a uşura accesul acestora la informaţiile de care au nevoie.
Bazele CIC au fost puse în anul 1995 când United States Agency for International Development a început să ofere programe de instruire pentru administraţia publică locală, în cadrul procesului de tranziţie de la administraţia centralizată spre o autonomie locală crescută.

Cei care vin la CIC sunt asistaţi la întocmirea documentaţiilor necesare, sunt sprijiniţi să orienteze solicitărilor spre diferite serviciile cu competenţe în domeniul problemelor ridicate sau sunt îndrumaţi spre instituţiile abilitate, le sunt furnizate informaţii referitoare la activitatea primăriei, sunt primite sugestiile şi reclamaţiile şi le este facilitat contactul cu personalul din conducere prin înscrierea în audienţe.

Numai anul acesta la CIC a preluat peste 12.700 de documente pe care fie le-a rezolvat în cadrul serviciului, fie le-a direcţionat mai departe către secretarul primăriei, arhitectul şef, viceprimari sau către Serviciul Corp Control Comercial. Un mijloc nou de comunicare şi din ce în ce mai utilizat este emailul. În fiecare zi CIC primeşte între 40 şi 50 de e-mailuri care, fie îşi găsesc răspuns direct de la acest serviciu, fie sunt direcţionate spre sperviciile abilitate pentru a fi rezolvate.


 

 

Versiune mobil | completa