Bursa locurilor de muncă pentru persoane de etnie romă

Bursa locurilor de muncă pentru persoane de etnie romă


Persoanele de etnie romă aflate în căutarea unei slujbe îşi pot încerca norocul la sfârşitul acestei săptămâni la Bursa locurilor de muncă pentru persoane de etnie romă". Acţiunea va fi organizată simultan în Sibiu, Mediaş, Avrig si Agnita, la sediile agenţiilor locale şi punctelor de lucru, începând cu ora 11.

Această măsură activă pentru combaterea şi prevenirea şomajului se adresează în special persoanelor de etnie romă, grup ţintă care întâmpină dificultăţi de integrare pe piaţa muncii, dar este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă şi doresc să se angajeze. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă este gratuită.
"În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise, până la această dată, invitaţii unui număr de 52 agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă 9, care au pus la dispoziţie 41 locuri de muncă vacante în principal pentru muncitori calificaţi şi necalificaţi în marochinărie, paznic, muncitori necalificaţi în confecţii, construcţii, patiserie, lăcătuş mecanic, vopsitor şi altele. Anul trecut în urma organizării acestui tip de bursă au fost încadrate 80 de persoane", a declarat Ovidiu Ogrean, purtatorul de cuvânt al AJOFM sibiu.

 

 

Versiune mobil | completa