Bugetul FTS: 5,8 milioane de euro

Bugetul FTS: 5,8 milioane de euro

Din bugetul total, suma de 1,5 milioane de lei (238.000 de euro) este alocată de Ministerul Culturii. Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, prezent, marţi, la conferinţa de la Bucureşti, a declarat că iniţial ministerul intenţiona să aloce doar un milion de lei, dar a luat în considerare importanţa evenimentului. Constantin Chiriac a declarat, în timpul conferinţei care a avut loc la sediul Grupului pentru Dialog Social din Capitală, că există o tendinţă ca evenimentele importante din România să se suprapună, referindu-se în special la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se desfăşoară la Cluj-Napoca, în aceeaşi perioadă cu Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Potrivit lui Chiriac, din acest motiv, două evenimente majore îşi împart şi publicul, dar şi sponsorii. Kelemen Hunor a spus, însă, că ministerul pe care îl conduce nu are nicio autoritate în acest domeniu. "Eu o să vă invit pe dumneavoastră şi pe domnul (Tudor) Giurgiu (preşedintele TIFF, n.r.) la o cafea, la mine la birou", a glumit Kelemen.

Preşedintele Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, a spus că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este unul dintre evenimentele care "asigură vizibilitate artei româneşti" şi în ţară, nu doar în străinătate. Printre invitaţii speciali ai festivalului se numără actorul Pippo Delbono, dar şi directorul Festivalului de la Edinburgh (Marea Britanie), Jonathan Mills.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

 
Tag-uri:
sibiu
,fits
,chiriac
,sibiu

 

Versiune mobil | completa