Berceanu, la Sibiu: Guvernul are bani pentru a cofinanţa proiectele de infrastructură rutieră aflate în lucru

Berceanu, la Sibiu: Guvernul are bani pentru a cofinanţa proiectele de infrastructură rutieră aflate în lucru

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, la Sibiu, că Guvernul are fonduri pentru a cofinanţa toate proiectele de infrastructură rutieră aflate în lucru şi a afirmat că anul viitor România va atrage importante sume de bani pentru Programul Operaţional Sectorial de Transporturi.

Declaraţiile au fost făcute pe şantierul centurii ocolitoare a Sibiului, unde ministrul Transporturilor a făcut, joi, o vizită împreună cu premierul Emil Boc.

"În clipa de faţă avem acoperite toate sumele pentru a cofinanţa lucrările care anul acesta intră la finanţare. Anul viitor în mod sigur o să fie trageri din fonduri europene la Programul Operaţional Sectorial (POS) de transport foarte mari. POS-ul de transport nu seamănă neapărat cu celelalte, noi nu avem o prefinanţare, pe de-o parte şi pe de altă parte lucrările sunt toate lucrări foarte mari care se aprobă la Bruxelles. Ştiţi că sub 50 milioane se aprobă în ţară şi peste se aprobă acolo. La noi toate lucrările, fiind mari, se aprobă la Bruxelles şi sunt lucrări foarte complexe, care necesită foarte multe avize de mediu, arheologie şi altele", a declarat Berceanu.

Acesta a afirmat că toate porţiunile de şosea aflate în lucru, de la Nădlac până la Sibiu, sunt acoperite cu finanţare, iar de la Ploieşti la Marea Neagră se lucrează şi sunt promisiuni de la constructori că unele drumuri vor fi practicabile la sfârşitul anului viitor.

În completare, premierul Emil Boc a spus că în iunie anul viitor vrea să se meargă de la Piteşti la mare pe autostradă.

În plus, premierul s-a declarat mulţumit de lungimea şoselelor în regim de autostradă date în folosinţă în ultimii doi ani.

"În doi ani, am dat în folosinţă 42 de kilometri din Autostrada Transilvania şi aceşti 17,5 kilometri în regim de autostradă de la Sibiu, care face parte din Coridorul IV European. Cei care spun că actualul Guvern nu a făcut nimic în materie de autostrăzi să compare datele cu cele ale guvernelor anterioare şi vor avea o supriză", a spus Boc.

Emil Boc şi Radu Berceanu s-au declarat mulţumiţi de stadiul lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Sibiu şi au cerut constructorilor ca acestea să fie finalizate până în decembrie 2010.

 

 

Versiune mobil | completa