Avrigul, capitala meşteşugului popular sibian

Avrigul, capitala meşteşugului popular sibian

Avrigul se va transforma pentru o zi în capitala meşteşugului şi cântecului popular sibian. Cea de-a 15-a ediţie a fazei judeţene a Olimpiadei "Meşteşuguri artistice tradiţionale", va fi organizată în incinta Casei de Cultură - "Sala Pavilon", localizată pe strada Avram Iancu, la sfârşitul săptămânii.

La concurs participă peste 100 de tineri cu vârste cuprinse între 6-18 ani, reprezentanţi ai peste 20 de unităţi şcolare din judeţ, care au deprins unul dintre meşteşugurile tradiţionale prezente în concurs (ţesut, brodat, confecţionat măşti, pictură pe lemn sau sticlă, împletit fibre vegetale, prelucrarea artistică a lutului), fie în familie, de la mari creatori populari, membri ai Academiei Artelor Tradiţionale din România, fie în şcoală sau în cadrul Cluburile Copiilor şi Elevilor.

Ocupanţii locurilor I (din cadrul fazei judeţene, pe fiecare meşteşug în parte) vor reprezenta judeţul Sibiu la faza naţională a Olimpiadei "Meşteşuguri artistice tradiţionale", desfăşurată în perioada 19 - 25 august 2010 în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale "ASTRA" (Muzeul în aer liber) din Dumbrava Sibiului.

 

 

Versiune mobil | completa