Aparat laser de ultimă generaţie la Fizioterapie. Vezi aci cât costă şi cum a putut fi cumpărat

Aparat laser de ultimă generaţie la Fizioterapie. Vezi aci cât costă şi cum a putut fi cumpărat

Afecţiunile osteoarticulare vor fi tratate prin terapie laser la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. De luna aceasta Secţia Clinică Recuperare Medicală, Medicină Fizică şi Balneologie ( Fizioterapie I) are un aparat laser de ultimă generaţie.
Acesta a fost achiziţionat în urma unei donaţii din partea unei firme sibiene, iar valoarea sa se ridică la proximativ 30.000 de lei.

"Dotarea secţiei cu un astfel de aparat reprezintă un mare beneficiu pentru pacienţii cu astfel de afecţiuni. Acesta metodă moderna ofera un tratament eficient si rapid, cu rezultate evidente, dovedite stiintific, vizibile după 5-10 şedinte de terapie laser", a declarat dr. Florina Popa, şef lucrări, medic primar în această secţie.
În cadrul secţiei sunt trataţi şi recuperati si pacienţii cu suferinte neurologice, ortopedice şi posttraumatice, iar pentru cei care nu se pot deplasa, tratamentul (electroterapie, masaj, gimnastică, aplicaţii de parafină) se face la patul bolnavului.
Secţia Fizioterapie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are 35 de paturi pentru spitalizarea continuă şi 8 pentru cea de zi, iar în cadrul secţiei îşi desfăşoară activitatea 42 de angajaţi (medici, asistente, kinetoterapeuţi, maseuri), care aplică mii de proceduri pentru aproximativ 250 de pacienţi din sistemul ambulator în fiecare lună, la care se adaugă şi pacienţii internaţi.
"Pentru că solicitările din partea pacienţilor sunt numerose, în prezent, s-au facut programari pentru lunile mai şi iunie. Avem foarte mulţi pacienţi care vin şi din alte judeţe pentru a se trata la noi", a declarat dr. Florina Popa.
În perioada următoare, reprezentanţii secţiei, cu susţinerea conducerii spitalului, doresc să realizeze un proiect pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile în domeniul medical. Sumele obţinute vor fi folosite pentru mansardarea clădirii, construirea unui lift exterior, reabilitarea interiorului secţiei şi dotarea cu aparatură medicală.

 

 

Versiune mobil | completa