Apă la robinete de 115 ani

Apă la robinete de 115 ani

Sistemul de distribuţie centralizată a apei din Sibiu împlineşte 115 ani. Lungimea reţelelor de apă este de 680 de km, iar reţelele de canalizare măsoară 470 de km.

Sibiul se numără printe primele localităţi din România care au beneficiat de o uzină de captare a apei dotată cu staţii de filtrare şi tratare precum şi de un sistem centralizat de distribuţie. La acea vreme în sibiu a fost realizat unul dintre cele mai moderne sisteme de distribuţie a apei. "Dintotdeauna principala preocupare a administraţiei sibiene a fost aceea de a oferi cetăţenilor oraşului servicii cât mai performante şi cât mai uşor de accesat. Sistemele de distribuţie a apei şi canalizarea sunt astăzi un lucru de strictă necesitate, dar acum 115 ani introducerea primelor reţele a fost o reuşită extraordinară. " a declarat primarul Klaus Iohannis.

În cei 115 ani serviciile în domeniul apei şi canalizării s-au dezvoltat continuu, astfel că în prezent municipiul Sibiu este racordat în totalitate la reţelele de apă şi canalizare iar apa potabilă este de o calitate bună datorită staţiei de tratare moderne. În prezent societatea de apă sibiană deserveşte peste 240.000 de consumatori din municipiu şi împrejurimi precum şi în municipiul Făgăraş.

 
Tag-uri:
apa
,retea
,canalizare
,sibiu

 

Versiune mobil | completa