Angajaţi mai puţini şi salarii mai mici. Vezi aici în ce domenii lucrează sibienii cu cele mai mari venituri

Angajaţi mai puţini şi salarii mai mici. Vezi aici în ce domenii lucrează sibienii cu cele mai mari venituri

Numărul sibienilor salariaţi a scăzut cu peste 12.000 de persoane faţă de luna aprilie a anului trecut. Seria vestilor proaste un se opreşte însă aici. Deşi sibienii câştiga ceva mai bine decât media pe ţară, a scăzut şi nivelul salariilor.
Statisticile arată că la sfârşitul lunii aprilie efectivul salariaţilor sibieni era de 112.600 persoane, mai mic cu aproximativ 300 faţă de luna precedentă. Comparativ cu apilie 2009 numărul angajaţilor a scăzut cu peste 9 procente. Potrivit statisticilor, câştigul salarial mediu brut în luna aprilie 2010, în judeţul Sibiu, a fost de 2038 lei /persoană, cu 65 lei mai mare decât media pe ţară (+3,3 %). În aceeaşi perioadă, câştigul salarial mediu net în judeţ, a fost de 1485 lei /persoană, cu 58 lei mai mic faţă de luna precedentă. Cel mai bine au fost plătiţi angajaţii din domeniul serviciilor. Potrivit datdelor Direcţioei Judeţene de Statistică, aceştia au primit , în medie, 1509 lei/persoană. Sub media pe judeţ s-au situat salariile din industrie şi construcţii, 1456 lei/persoană, şi cele din agricultură vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură , respectiv 1427 lei/persoană.

Faţă de media pe ţară, câştigul salarial mediu net realizat în judeţul Sibiu , în luna aprilie 2010, a înregistrat o creştere cu 49 lei (+ 3,4 %).

 

 

Versiune mobil | completa