Ambasadorul Regatului Norvegiei în România în vizită la Muzeul Astra

Ambasadorul Regatului Norvegiei în România în vizită la Muzeul Astra

Ambasadorul Regatului Norvegiei în România a vizitat Muzeul Astra împreună cu un grup de reprezentanţi ai Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului de Finanţe. Autorităţile au vrut modul în acre au fost atinse obiectivele prevăzute în proiectul Conservarea şi Restaurarea Patrimoniului Etnografic din Dumbrava Sibiului, proiect cu finanţare prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.
Excelenţa Sa, Øystein Hovdkinn, şi-a exprimat admiraţia faţă de patrimoniul conservat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a cărui diversitate si valoare, frumuseţe naturală a peisajului şi dimensiune impresionantă a expozitiei în aer liber l-au fascinat afirmând : "(. ..) Cu siguranţă acesta este cel mai minunat muzeu dintre cele pe care le-am vizitat în Romania. În final permiteţi-mi să adaug ca sunt foarte încantat să văd cât de bine sunt cheltuite aici fondurile norvegiene".

În urma vizitei, Ambasadorul a adresat mulţumiri specialiştilor muzeului pentru prezentarea agreabilă susţinută pe tot parcursul vizitei, subliniind satisfacţia pe care o simte cu privire la derularea proiectului de conservare al Muzeului ASTRA, al doilea ca valoare a finanţării prin MFSEE in domeniului patrimoniului cultural din România.

 
Tag-uri:
sibiu
,astra
,muzeu

 

Versiune mobil | completa