Adjunctul vămii din Sibiu şi un poliţist, reţinuţi pentru implicare într-o afacere cu parfumuri şi ţigări de contrabandă

Adjunctul vămii din Sibiu şi cinci vameşi, puşi sub acuzare pentru implicare într-o afacere cu parfumuri şi ţigări de contrabandă


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au pus sub acuzare încă cinci vameşi în dosarul în care a fost reţinut deja adjunctul vămii Sibiu şi un poliţist, pentru implicare într-o afacere cu parfumuri şi ţigări de contrabandă.

Adjunctul Vămii Sibiu a fost numit în funcţie în urmă cu zece zile, susţin surse oficiale.
Adjunctul vămii din Sibiu a fost reţinut de pocurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în dosarul privind traficul cu parfumuri şi ţigări de contrabandă, în valoare de opt milioane de euro, în care au fost arestate în luna martie 12 persoane.
Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că procurorii DIICOT l-au reţinut pe, adjunctul vămii din Sibiu, el urmând a fi dus în faţa unui judecător, care va decide dacă îl vor aresta sau va fi cercetat în stare de libertate, pentru complicitate la contrabandă şi aderare la grup organizat infracţional.
Totodată, cinci vameşi sibieni sunt învinuiţi în dosar.
În acest caz, Tribunalul Bucureşti a decis, în 19 martie, arestarea preventivă a 12 din cele 14 persoane reţinute de procurorii DIICOT pentru trafic cu parfumuri şi ţigări de contrabandă. În cazul celorlalţi doi membri ai grupării, respectiv Gabriel Gocan şi Eugen Grosu, din cauza vârstei şi a stării precare de sănătate instanţa a luat măsura interdicţiei de a părăsi ţara.
Cele 14 persoane fuseseră reţinute de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii domiciliare în Oradea, Sibiu, Călăraşi şi Bucureşti. În acest caz fuseseră puse sub acuzare 17 persoane, dintre două sunt funcţionari vamali, iar una are funcţia de comisar vamal.
În motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti se arată că, potrivit interceptărilor, liderul grupării, Vurgun Vedat, cetăţean olandez de origine turc, a afirmat, după ce unul din tirurile cu marfă contrafăcută a fost capturat, că a luat legătura cu "ginerele ministrului Transporturilor" din Ungaria care ar fi putut să intervină să nu fie făcut controlul vamal. De asemenea, acesta purta discuţii cu o persoană din Belgia, astfel anchetatorii stabilind că mărfurile ajungeau în această ţară, dar şi în Olanda.

Cite;te mai multe pe www.mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa