80 de jandarmi vor asigura ordinea publică la partida dintre Gaz Metan Mediaş şi Rapid Bucureşti

80 de jandarmi, vor asigura ordinea publică la partida dintre Gaz Metan Mediaş şi Rapid Bucureşti

Partida, din cadrul Ligii I de fotbal, dintre Gaz Metan Mediaş şi Rapid Bucureşti ce se va desfăşura pe stadionul municipal Gaz Metan Mediaş este considerata a fi una cu grad de risc ridicat. Ordinea publică va fi asigurată de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov.

Întrucât se estimează participarea unui număr ridicat de spectatori, Jandarmeria solicită acestora să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul stadionului/arenei sportive.

Jandarmii vor acţiona cu preponderenţă pentru:
- asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zona arenei sportive;
- evacuarea din arena sportivă a unui grup de participanţi, în situaţia în care, prin faptele săvârşite de către aceştia, se pune în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive, la solicitarea persoanelor în drept pentru intervenţia forţelor de ordine;
- intervenţia pentru restabilirea ordinii publice în arena sportivă atunci când se constată că în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi.
Pentru reuşita misiunii se va coopera şi colabora cu Poliţia, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu (Detaşamentul Mediaş), S.C. Ippon Security Mediaş.

 

 

Versiune mobil | completa