6 asistenţi maternali din sibiu au făcut cereri să renunţe la această meserie

6 asistenţi maternali din sibiu au făcut cereri să renunţe la această meserie

Mai multe direcţii generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din ţară au primit în total 143 de cereri de la asistenţi maternali profesionişti care doresc să renunţe la această meserie. Cele mai multe solicitări de renunţare la profesia de asistent maternal profesionist au fost înregistrate în judeţele Vrancea (26), Vaslui (23), Teleorman (15), Buzău (13) şi Mureş (12).

Alţi zece asistenţi maternali, care doresc să renunţe la copiii pe care îi aveau în plasament, au făcut cereri la DGASPS Constanţa, nouă în Călăraşi, opt în Galaţi, câte şase în Covasna şi Sibiu, cinci în Sălaj, câte patru în Maramureş şi DGASPC Sectorul 2 şi doi la DGASPC Sector 4 Bucureşti.

Potrivit ANPFDC, reprezentanţii DGASPC din Bacău şi Mehedinţi au precizat că deşi nu au primit nicio cerere scrisă, au fost câţiva asistenţi maternali care au declarat verbal că intenţionează să renunţe la această meserie şi la copiii care le-au fost daţi în grijă.

De asemenea, reprezentanţii DGASPC-urilor au atras atenţia că o parte dintre asistenţii maternali, care au făcut cereri de renunţare, au precizat că au ales această opţiune pentru că doresc să se pensioneze anticipat.

Citeşte mai multe pe www.mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa