4500 de persoane au participat la Ziua Nationala a Tineretului- Sibiu 2010

4500 de persoane au participat la Ziua Nationala a Tineretului- Sibiu 2010

Sibiul s-a alaturat celor 40 de orase care au marcat Ziua Tineretului. In total la manifestarile dedicate acesti zile au la activitati participat peste 4500 de persoane in special tineri si turisti.


Ziua a debutat sub sloganul "Să cunoaştem împreună valorile culturale sibiene", slogan care a insotit concursurile organizate de Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu si Asociatia Dram Center 07 Sibiu în colaborare cu Muzeul National Brukenthal. Tinerii liceeni si studentii au participat la o serie de concursuri non- formale care au stimulat competitia, comunicarea, initiativa si spiritul de echipa, la aceste activitati participand 100 de tineri.
Tinerii au avut intrarea libera in cadrul complexului muzeal Brukenthal fapt care a acordat posibilitatea de vizita expoziitiile unui numar de 500 tineri.
Incepand cu ora 14.00 in P-ta Mare peste 600 de copii si tineri au participat la demonstratii si concursuri sportive coorganizate in colaborare cu Directia pentru Sport a Judetului Sibiu.
Seara mai mult de 3000 de tineri au urmarit un program cultural artistic coorganizat de Casa de Cultura a Studentilor Sibiu.
Deschiderea spectacolului a fost facută de Trupa de stegari Artgotica care au prezentat un număr de acrobatie cu steaguri.
Spectacolul de dans a fost deschis de Formatia de Dans M&M condusă de coregraful Miky Stoica care a incantat publicul cu mai multe dansuri la diferite genuri: dans modern, urmat de un dans de caracter (indian) interpretat de Mirela Presecan, dans contemporan in interpretarea Irinei Calugar şi un moment de dans sportiv prezentat de tinerele Sandra si Andra.
In a doua parte a spectacolului a evoluat Ansamblul Folcloric Ardealul recunoscut si apreciat atat pe plan national cat si international, ansamblu indrumat de coregraful Ion Terchila.

 

 

Versiune mobil | completa