4.700 de locuri în grădiniţele din Sibiu

no title


Grădiniţele sibiene funcţionează la capacitate maximă în fiecare an. Mai mult decât atât, de cele mai multe ori cererile depăşesc numărul total de locuri din unităţile şcolare.

Înscrierile la grădiniţele de stat din municipiul Sibiu încep cu data de 1 iunie. În planul de şcolarizare 2010 - 2011 sunt prevăzute aproximativ 4700 de locuri în cele 32 de grădiniţe administrate de municipalitate.

"Ştim că cererile pentru locurile la grădiniţele de stat sunt foarte mari şi tocmai de aceea căutăm soluţii pentru mărirea numărului de locuri din unităţile administrate de municipalitate", a declarat primarul Klaus Iohannis.

Fiecare grădiniţă are un grafic după care se fac aceste înscrieri, iar obligaţia care le revine unităţilor de învăţământ este aceea de a înscrie, în primul rând, copiii care locuiesc în zona grădiniţei respective, cei care provin din creşe, dar şi cei care au fraţi sau surori înscrişi la unitatea respectivă de învătământ preşcolar. Urmează ca apoi, în funcţie de locurile rămase neocupate, să ia în calcul cererile părinţilor care vin din alte zone ale municipiului.

Municipalitatea a investit anul trecut în grădiniţele sibiene suma de 349.484 de lei. Au fost executate lucrări de reparaţii curente, igienizări şi împrejmuriri, dar şi proiectări şi expertize tehnice.

 

 

Versiune mobil | completa