22,6 milioane de euro pentru gestionarea corectă a gunoaielor din Sibiu

22,6 milioane de euro pentru gestionarea corectă a gunoaielor din Sibiu

Contractul de finanţare pentru proiectul de management integrat al deşeurilor din judeţul Sibiu a fost semnat de ministrul Mediului şi Pădurilor László Borbély şi de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch.
Valoarea proiectului, fără TVA, este de 22.682.591 Euro, din care contribuţia UE 16.053.714 Euro. Consiliul Judeţean Sibiu împreună cu unităţile administrativ-teritoriale membre în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Eco Sibiu" asigură o cofinanţare de 3.016.790 Euro.

Obiectivul general al Proiectului este de a implementa un sistem de management integrat al deşeurilor solide la nivelul întregului judeţ în scopul conformării cu obligaţiile asumate de România în Tratatul de Aderare.
Proiectul îşi propune achiziţia echipamentelor de colectare, cuprinzând containere şi unităţi de compostare în gospodării, construirea unei linii de sortare cu o capacitate de 20.000 t/an şi a două staţii de compostare cu capacităţi de 15.000 t/an şi 7.000 t/an, închiderea şi reabilitarea a 5 depozite urbane neconforme, măsuri de creştere a gradului de conştientizare a publicului în vederea reducerii cantităţii de deşeuri, separarea materialelor reciclabile la sursă, precum şi asistenţă tehnică şi supervizarea lucrărilor.
Prin implementarea proiectului se vor crea 77 locuri de munca, 70 locuri de munca la staţia de compostare şi cea de sortare de la Şura Mică şi 7 locuri de muncă la staţia de compostare Târnava. Toţi locuitorii judeţului Sibiu vor beneficia de acest proiect, întrucât din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Eco Sibiu" fac parte toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ. Investiţiile urmează a fi finalizate până în august 2013.

 

 

Versiune mobil | completa