18 copii de la şcoala din Veştem înţepaţi de un elev cu acul unui aparat de măsurat glicemia, găsit pe stradă. Medicii le-au făcut teste rapide pentru HIV, hepatita B şi C

no title

Incidentul a avut loc astăzi. Un elev din clasa a VIII-a care a găsit aseară pe stradă un glucotest a mers astăzi cu dispozitivul la şcoală, unde în joacă, împreună cu un alt coleg, a înţepat mai mulţi elevi. Potrivit conducerii şoclii, în total au fost înţepaţi 18 copii. " În final am descoperit ca în total, din şcoală şi din afară au fost înţepaţi 18. Imediat am anunţat, DSP-ul a venit. Toate procedurile au fost parcurse cu cea mai mare rapiditate. A fost o joacă, dar o joacă inconştientă, fărăr îndoială şi care Doamen fereşte, poate să aducă după sine necazuri dintre cele mai mari, necazuri de care copiii nu sunt conştienţi", spune Liana Kovesi, directorul Şcolii din Veştem.

Şi fata mea e intepata de vreo trei-patru ori in mana. E in clasa a VIII-a . e o situaţie destul de ingrijorătoare.am venit de la serviciu şi am ajuns acasă ca să mă întorc înapoi că fata mea e încă în şocală la ora 3, înţepată. Şi ea e speriată şi eu şi toate mămicile", spune una dintre mamele copiilor înţepaţi.

Copiii au vârste cuprinse între 10 şi 15 ani.

" În momentul de faţă se recoltează probe serologice pentru investigarea unor potenţiale infecţii cu transmitere sanguină, urmează să fie puşi probabil pe tratamente antiretrovirale şi văzut, urmat pe urmă, în funcţie de rezultatele analizelor, cât va fi continuată terapia lor", Nora Silaghy, medic specialist pediatru, medic şef Compartimentul Primiri Urgenţe Spitalul Clinic de Pediatrie.

O echipă din cadrul DSP s-a deplasat la faţa locului pentru a face o investigaţie. " Există pericolul potenţial de infectare cu anumiţi germeni care se transmit prin sânge. Este vorba de hepatita B, hepatita C, inclusiv infecţia HIV. Testele rapide de care noi dispunem pentru depistarea infectării HIV vor fi utilizate începând din această după amiază şi sperăm ca până dimineaţă să fie lucrate aceste probe", spune Adela Morar, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

 

 

Versiune mobil | completa