Vrei să slăbeşti, dar nu vrei să ţii dietă? Află aici cum!

Vrei să slăbeşti, dar nu vrei să ţii dietă? Află aici cum!

Nutriţioniştii spun că primul pas pentru a scăpa de kilogramele în plus este înjumătăţirea porţiilor. Astfel, nu renunţăm la plăcerile culinare, pe care le consumăm cu moderaţie şi nu vor lăsa semne asupra siluetei.

Regimurile draconice slăbesc organismul fizic şi psihic, iar o dietă recomandată de un medic specialist trebuie urmată cu rigurozitate, deoarece, abandonată, există riscul îngrăşării. Nutriţionistul britanic Nicole Berberian, citat de cotidianul Daily Mail, spune că există mici trucuri care ne ajută să slăbim sănătos, fără a renunţa la micile plăceri culinare.

Zahărul şi sarea sunt inamici principali ai siluetei, iar dr. Berberian spune că limitarea acestora te ajută să slăbeşti fără a depunde nici cel mai mic efort. "Când scuturi o singură dată solniţa cad aproximativ 0,5 grame de sare, cantitatea maximă recomandată zilnic. Reducând cantitatea de sare te vei bucura de o tensiune arterială mai mică, de un risc mai mic cu 13 la sută de infarct şi cu 10 la sută mai mic de boli de inimă", precizează dr. Berberian. În loc de două linguriţe de zahăr în cafea sau ceai, se recomandă una. "La 15 kilocalorii pe linguriţă, înseamnă că ai tăiat, anual, 32.000 de kilocalorii. Ca să arzi atâtea kilocalorii ar trebui să alergi la 12 maratoane, ţinând cont că se ard 100 de kilocalorii la fiecare 1,6 kilometri", explică nutriţionistul.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa