Vorbeşti mult la telefon în timpul serviciului? Ţi-ar putea creşte salariul!

Vorbeşti mult la telefon în timpul serviciului? Ţi-ar putea creşte salariul!

Bugetarii care vorbesc la telefon peste 60% din timpul de lucru, respectiv 24 de ore săptămânal, sunt favorizaţi de Ministerul Muncii în alcătuirea grilelor de evaluare a categoriilor profesionale expuse la riscul unor îmbolnăviri. Astfel, angajaţii din call-center sunt pe poziţia a doua în categoriile de risc de îmbolnăvire profesională.

Pe primul loc se află bugetarii care au o "expunere frecventă şi neprotejată la elemente, umiditate, materiale murdare sau condiţii anormal de incomode sau climat incomod la locul de muncă". Aşa se arată într-un document de lucru al Ministerului muncii, privind modificările aduse Legii unitare a salarizării.


Angajaţii care "trebuie să poarte mă multe echipamente şi elemente vestimentare de protecţie care sunt incomode, şi/sau să adopte o postură de lucru care este incomodă temporar, în cadrul activităţii normale, sau care necesită petrecerea a peste 60% din timpul lucru la telefon (un total de 3 zile/săptămână)" sunt incluşi la categoria M, treapta superioară, din punct de vedere al condiţiilor de muncă (protecţia muncii, riscuri, deplasări).


Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa