Vine ora de vară! Cum ne afectează?

Vine ora de vară! Cum ne afectează?

La sfârşitul acestei luni, mai exact în ultima sâmbătă a lui martie, România va trece la ora de vară. Astfel, ora 3 noaptea va deveni ora 4. Medicii spun că, deşi dormim cu o oră mai puţin, acest lucru îşi pune accentul asupra bioritmului organismului. "Dincolo de faptul că persoanele care obişnuiesc să adoarmă la ore târzii se vor trezi extrem de obosite în această perioadă, devenim mai irascibili, mai nervoşi şi apare şi astenia de primăvară", spune dr. Iulian Pandrea, medic de familie.

Astenia este caracterizată printr-o stare de slăbiciune generalizată cauzată şi de schimbările de temperatură sau de lumină în exces, explică medicii. În plus, potrivit specialiştilor, organismul este epuizat din cauza carenţelor de vitamine şi minerale pe care le acumulează în anotimpul rece.

Persoanele care au un stil de viaţă echilibrat pot trece destul de uşor peste această modificare a fusului orar, comparativ cu persoanele care sunt adepte ale unui stil sedentar şi dezechilibrat din punct de vedere alimentar. Acestea din urmă sunt predispuse depresiei, precizează medicii.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa