Unde găsim cea mai ieftină mâncare din România?

Unde găsim cea mai ieftină mâncare din România?

Ministerul Agriculturii a publicat pe propriul site lista preţurilor de vânzare ale principalelor produse agricole şi alimentare din pieţe şi târguri în perioada 15-21 februarie. Statisticile arată diferenţe de 3-4 ori între cel mai mic şi cel mai mare preţ între judeţe, dar şi în cadrul aceluiaşi judeţ.

Astfel, în pieţele din Harghita carcasa de porc costă între 5 şi 8 lei pe kg, în timp ce în Timiş ajunge la 9-18 lei. Cea mai ieftină carne de vită o mănâncă locuitorii aceluiaşi judeţ, Harghita, potrivit statisticilor de la Ministerul Agriculturii, cu 5,5 lei pe kg de carcasă în galantarele magazinelor din pieţe.

În schimb, sucevenii au parte de cele mai mari preţuri la carnea de pasăre, între 12 şi 14 lei pe kg. Procesatorii de carne spun că la abatoarele din ţară carnea de porc este mult mai ieftină decât în pieţe. "Noi achiziţionăm carnea pentru prelucrat de la abatoarele din ţară. Sunt zeci de abatoare autorizate. Preţul acum este în jur de 6-7 lei pe kg de carcasă de porc, fără TVA, în timp ce carnea de vită se vinde cu 9 lei pe kg", a declarat preşedintele Romalimenta.

Citeşte mai multe pe Gândul

 
Tag-uri:
mancare
,romania
,ieftin

 

Versiune mobil | completa