Un volum cât o pagină: Cartea digitală, alternativa la bibliotecă

Un volum cât o pagină: Cartea digitală, alternativa la bibliotecă

Tiparul înlocuit de e-book. În curând va fi lansat primul proiect digital din România, care le va permite celor interesaţi să citească titlurile altfel - pe smartphone, laptop, calculator sau cu ajutorul unui cititor electronic specializat - e-reader.

Cărţi de la cele mai mari edituri româneşti vor apărea, în aprilie, în variantă digitală (e-book). Aproximativ 100 de titluri de la edituri precum Polirom, Curtea Veche, Nemira, Trei şi Publica vor putea fi citite, în perioada aprilie - mai, în format digital, în cadrul unui concept-premieră pe piaţa autohtonă: LibrăriaDigitală.ro.

Potrivit iniţiatorului său, Petre Lică, cărţile sunt disponibile în formate adaptabile oricărui tip de ecran - fie că e vorba de cititor electronic specializat (e-reader), smartphone, laptop ori tabletă PC. Mai mult, volumele sunt organizate pe categorii: chick lit, literatură pentru copii, SF, literatură de citit în tramvai, cărţi de spionaj. Sigur că proiectul va prinde, Lică estima la începutul acestui an, pentru Gândul, că în librăria digitală se vor vinde lunar cărţi electronice în valoare de 5.000 de euro.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa