Uleiul de măsline păstrează pielea hidratată şi elastică!

Uleiul de măsline păstrează pielea hidratată şi elastică!

Persoanelor cu ten uscat li se recomandă cremele pe bază de ulei de măsline, pentru că acesta ajută la hidratare şi menţine pielea elastică.

Uleiul de măsline este cunoscut pentru beneficiile aduse organismului, şi în special pielii, după cum afirmă specialiştii în cosmetică. Potrivit acestora, uleiul de măsline curăţă şi înmoaie pielea, o hidratează şi o regenerează. Cosmeticienii îl recomandă pentru a fi inclus în ritualul de seară după demachiere, zilnic, pentru o perioadă de două sau trei săptămâni.


Astfel, în cazul persoanelor cu tenul obosit şi uscat, specialiştii recomandă comprese călduţe, aplicate pe pomeţi, frunte şi tâmple timp de cinci-zece minute. Apoi faţa se spală cu apă călduţă. Pentru persoanele cu tenul uscat se recomandă cremele care au la bază ulei de măsline pentru că acesta ajută la hidratare şi la creşterea elasticităţii pielii. Uleiul de măsline are beneficii şi asupra mâinilor, în special asupra unghiilor. Este indicat ca, după manevre casnice - precum spălatul vaselor ori clătitul rufelor - să folosim ulei de măsline în locul cremei de protecţie. Efectul de hidratare apare rapid şi, în timp, unghiile se întăresc şi capătă un aspect lucios.


Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa