Totul despre alergii: Identificare şi tratament

Totul despre alergii: Identificare şi tratament

Dacă unul dintre părinţi suferă de astm bronşic, riscul ca un copil să aibă o reacţie alergică este de 25 la sută, atenţionează specialiştii. Când ambii părinţi au această boală, riscul creşte cu 50 la sută.

Antibioticele din familia penicilinelor, antiinflamatoarele, precum aspirina, înţepăturile de insecte, praful, mucegaiul, igrasia, detergentul, produsele cosmetice, parfumurile, dar şi anumite alimente, precum peşte, nuci, ouă, alune şi lapte pot provoca reacţii alergice. Medicii alergologi spun că de cele mai multe ori reacţiile alergice apar în cel mult cinci minute. Un simplu strănut, lăcrimarea ochilor, înroşirea ochilor, senzaţia de mâncărime - toate acestea sunt semne simple prin care organismul reacţionează în faţa unui factor alergen. De la un simplu strănut până la apariţia şocului anafilactic nu e decât un singur pas, atenţionează medicii, mai ales dacă nu ne tratăm alergiile.

"Cele mai frecvente alergii sunt cele din sezonul primăvară - vară, când pacienţii sunt deranjaţi de polen. Alergii putem face şi la praful din casă, mai ales dacă încăperea nu este bine aerisită, sau pereţii sunt plini de igrasie", spune dr. Lili Florescu, medic specialist în alergologie de la Policlinica Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea. Mai mult, şi mediul poluat în care trăim poate declanşa reacţii alergice, susţine doctorul.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa