Televizorul - inamicul sănătăţii!

Televizorul - inamicul sănătăţii!

Apariţia bolilor cardiovasculare, vulnerabilitatea în faţa alcoolului şi sexualitatea precoce sunt motivele pentru care ar trebui să renunţăm la televizor.

Pentru 90 la sută dintre români, televizorul este metoda ideală de a-şi petrece timpul liber, arată o cercetare GfK. Site-ul msnbc. com prezintă cinci studii care arată efectele negative pe care statul în faţa TV-ului îl are asupra sănătăţii.


Apariţia bolilor cardiovasculare în cazul persoanelor care stau în faţa televizorului mai mult de două ore pe zi. Aceasta este concluzia unei cercetări realizate de Asociaţia Americană a Inimii. Oamenii de ştiinţă au monitorizat 8.800 de persoane, femei şi bărbaţi, pe o perioadă de şase ani. Voluntarii petreceau, în medie, mai mult de două ore pe zi în faţa televizorului, iar oamenii de ştiinţă au constatat că aceşti subiecţi prezentau un risc cu 80 la sută mai mare de a suferi un atac cerebral sau un infarct, faţă de cei care stăteau mai puţin la televizor. Specialiştii precizează că riscul este la fel de mare indiferent de obiceiurile alimentare ale subiecţilor, dacă aceştia erau sau nu fumători, dacă erau persoane sedentare sau active.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa