Sunetul sănătăţii: Astmul poate fi tratat prin... muzică!

Sunetul sănătăţii: Astmul poate fi tratat prin... muzică!

Meloterapia poate trata stări de agresivitate ascunsă, tulburări afective, anumite blocaje mentale, dar şi unele probleme de sănătate.

Terapeuţii susţin că muzica are efecte benefice asupra sănătăţii psihice. Potrivit acestora, meloterapia ajută la reducerea stărilor de anxietate provocate de proceduri medicale diverse. De exemplu, la pacienţii cu dificultăţi respiratorii sau probleme cardiace, starea acestora s-a îmbunătăţit după numai câteva şedinţe de terapie. În ceea ce priveşte copiii, terapia prin muzică poate reduce anxietatea înainte de o intervenţie chirurgicală sau în momentul separării de părinţi.


Studiile au arătat că această terapie contribuie la calmarea durerilor, favorizând diminuarea percepţiei durerii şi creşterea toleranţei la aceasta. Mai mult, cercetările au pus în evidenţă o reducere a simptomelor dureroase asociate cu artrita reumatoidă, artroza, durerea cronică, durerea de spate sau de cap. Terapeuţii susţin că acest procedeu contribuie la reducerea unor simptome legate de autism. Beneficiile observate au fost: o mai bună înţelegere a vocabularului, sporirea atenţiei şi îmbunătăţirea actelor comunicative.


Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa