Stilul de viaţă sănătos bate dietele!

Stilul de viaţă sănătos bate dietele!

Înjumătăţirea porţiilor de mâncare, hidratarea corespunzătoare şi 30 de minute de mişcare pe zi ne ajută să slăbim până la jumătate de kilogram pe săptămână

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos ne ajută să slăbim şi să ne păstrăm silueta fără a depune prea mari eforturi. "Puţine persoane ştiu că un tonus de invidiat se poate obţine şi menţine mult mai uşor printr-un stil de viaţă sănătos, care face cât 10 cure de slăbire din întregul an", spune dr. Corina Zugravu, specialist în nutriţie şi igienă alimentară.

Potrivit specialiştilor, un mare beneficiu al unui stil de viaţă sănătos este acela că metabolismul nu este supus schimbărilor bruşte, aşa cum se întâmplă în cazul adoptării unei diete drastice. Mai mult, specialiştii în nutriţie spun că persoanele care adoptă un regim restrictiv de cel mult două ori pe an prezintă un risc crescut de îmbătrânire precoce a pielii. Aceste diete sunt sărace în nutrienţi esenţiali dermei, iar pielea nu mai are putere să lupte împotriva radicalilor liberi.

"Femeile au nevoie de 2.250 de kilocalorii pe zi, iar atunci când vor să scape de câteva kilograme, recomand o dietă bazată pe cel puţin 1.500 de kilocalorii zilnic. În felul acesta, organismul nu va avea de suferit, iar procesul de slăbire va fi unul lent, fără a-şi pune amprenta asupra sănătăţii", explică dr. Zugravu. Bărbaţii au nevoie zilnic de 2.800 de kilocalorii, iar atunci când vor să slăbească, se recomandă cel puţin 2.000 de kilocalorii.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa