Somnul bărbaţilor, influenţat de nivelul testosteronului

Somnul bărbaţilor, influenţat de nivelul testosteronului

Nivelul hormonului masculin începe să scadă din organismul bărbaţilor după vârsta de 30 de ani, susţin oamenii de ştiinţă.

Bărbaţii care se trezesc obosiţi dimineaţa ar putea avea un nivel scăzut al hormonului sexual - testosteronul. Aceasta este concluzia unui grup de cercetători de la Departamentul de Psihologie al Universităţii Montreal din Canada, relatează cotidianul britanic "The Telegraph". Studiul a fost coordonat de Julie Carrier, profesor de psihologie în cadrul Universităţii Montreal.


Oamenii de ştiinţă susţin că au găsit o legătură între nivelul acestui hormon şi calitatea somnului sau numărul de ore dormite pe noapte. Potrivit cercetătorilor canadieni, nivelul testosteronului începe să scadă în rândul bărbaţilor care ajung la vârsta de 30 de ani. La aceeaşi vârstă, şi calitatea somnului are de suferit, astfel că în jurul vârstei de 50-60 de ani schimbările sunt dramatice, precizează specialiştii. Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au analizat nivelul testosteronului a 100 de bărbaţi trecuţi de vârsta de 30 de ani, în fiecare dimineaţă pe o perioadă de o săptămână.


Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa