Sexul în cifre: Cât durează partida ideală?

Sexul în cifre: Cât durează partida ideală?

La adolescenţă şi tinereţe, deşi nivelul hormonal sexual este extrem de ridicat, o persoană este imatură pe plan sexual, susţin psihologii.

La 36 de ani, atât bărbaţii, cât şi femeile ating apogeul vieţii sexuale, potrivit unui sondaj realizat pe un eşantion de 1.752 de persoane trecute de vârsta de 45 de ani, citat de newslite.tv. Studiul arată că, odată cu înaintarea în vârstă, frecvenţa şi durata actelor sexuale scad cu 31 la sută, iar principalul motiv invocat de ambele sexe pentru a nu face amor este oboseala. Cu toate astea, aproape jumătate dintre respondenţi consideră sexul cel mai bun exerciţiu fizic. Voluntarii au spus că fac sex o dată pe săptămână şi că partida durează în medie 22 de minute, inclusiv cu preludiu.


20 de ani este vârsta specifică dorinţei sexuale. "Suntem tentaţi să credem că apogeul este atins la vârste fragede. În realitate, rezultatele studiului vin să scoată în evidenţă faptul că maturiatea din punct de vedere psihologic este în strânsă legătură cu maturitatea sexuală. În jurul vârstei de 36 de ani însă, individul are o relaţie stabilă, acest tip de relaţie ajută la atingerea maturităţii şi împlinirii pe plan sexual", spune psihologul Gabriela Niţă.


Citeşte mai multe pe Gândul

 
Tag-uri:
sex
,partida
,cifre
,ideal

 

Versiune mobil | completa