Risc cu 73% mai mic: Vitamina D ne ajută împotriva cancerului renal!

Risc cu 73% mai mic: Vitamina D ne ajută împotriva cancerului renal!

Un grup de cercetători de la Societatea Americană de Oncologie arată că bărbaţii care lucrează sau care fac sport în aer liber prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer renal. Oamenii de ştiinţă precizează că riscul scade cu până la 73 la sută. Acelaşi studiu a constatat că această reducere substanţială a riscului de cancer renal se aplică doar în cazul bărbaţilor, nu şi al femeilor.

Mai mult, cercetătorii de la Institutul Naţional de Oncologie din Statele Unite ale Americii au constatat în urma acestui studiu, realizat pe un eşantion de 2.500 de persoane provenind din Europa Centrală, că numărul de tipuri de cancer, inclusiv mamar, ovarian şi colorectal, era substanţial mai mic în cazul persoanelor cu o expunere mai mare la razele ultraviolete.

Potrivit specialiştilor, vitamina D, un bine-cunoscut agent anticancerigen, este transportată de organism către ficat şi de acolo către rinichi. "Dovezile ştiinţifice sugerează faptul că vitamina D, sintetizată în general de organism după expunerea la soare, poate să prevină numeroase boli, inclusiv cancerul", explică medicul american Sara Karami, autoarea studiului.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa