Probleme cu somnul? Somniferele naturiste îţi vin în ajutor!

Probleme cu somnul? Somniferele naturiste îţi vin în ajutor!

Potrivit unui studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Rochester din New York, aproximativ 35% dintre adulţi suferă de probleme cu somnul, nu se odihnesc cât ar trebui şi sunt mult mai predispuşi la depresii.

Un program de odihnă haotic sau începutul unei boli psihice sunt cauzele principale care duc la acest gen de tulburări. De asemenea, celebrul "somnic de după-masă" este un factor dăunător şi ar trebui evitat pe cât posibil după ora 15:00. Totuşi, dacă sunteţi mult prea obosiţi pentru a putea face faţă tentaţiei, recomandarea specialiştilor este ca "pauza" să nu depăşească 30 de minute.

Printre substanţele ce nu ar trebui consumate înainte de culcare se regăsesc alcoolul, cofeina şi nicotina, dar şi mâncărurile grase, rafinate din zahăr sau produsele ce conţin făină albă. În schimb, pentru relaxare şi un somn cât mai odihnitor, sunt recomandate alimentele ce conţin din belşug triptofan, o substanţă ce ajută la instalarea somnolenţei şi care poate fi găsită în lactate, carnea de pasăre, banane, ovăz şi miere. Totuşi, chiar şi consumul acestora trebuie sa fie moderat, în cantităţi mici!

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa