Prima tragedie a crizei: disperat că a ajuns şomer şi-a ucis soţia, soacra şi cei trei băieţi. Apoi s-a împuşcat!

Un american disperat pentru că rămăsese şomer şi-a ucis soţia, soacra şi cei trei băieţi

Criza economică din SUA face victime: disperat pentru că rămăsese şomer şi nu îşi putea găsi o altă slujbă, un american din Los Angeles a ales o soluţie extremă – şi-a împuşcat mortal soţia, soacra şi pe cei trei băieţi, după care s-a sinucis, potrivit CNN, care citează surse din cadrul poliţiei.

Bărbatul locuia împreună cu familia într-o casă închiriată din afara oraşului Los Angeles, iar tragedia a fost descoperită luni dimineaţa. O vecină a sunat la poliţie deoarece soţia bărbatului nu venise să o ducă cu maşina la serviciu, ca de obicei, a declarat adjunctul comandantului poliţiei din Los Angeles, Michael Moore, citat de CNN.

Autorităţile care anchetează cazul au declarat că, cel mai probabil, bărbatul în vârstă de 45 de ani era disperat din cauza crizei financiare care îi afecta familia. Omul avea o diplomă în finanţe şi lucrase la firme importante, precum Price Waterhouse, însă de câteva luni rămăsese fără slujbă şi nu a mai reuşit să se angajeze.

Bărbatul a fost identificat ulterior de poliţie şi se numeşte Karthik Rajaram. Victimele sale sunt soţia, Subasari Rajaram, în vârstă de 39 de ani şi mama acesteia, Indra Ramasesham, de 69 de ani. Bărbatul şi-a împuşcat şi băieţii, între care cel mai mare, Krishna Rajaram, era un student eminent, primind o bursă la Universitatea din California. Ceilalţi doi copii ucişi de tatăl lor aveau 12, respectiv 7 ani, mai scrie CNN.

Adjunctul comandantului poliţiei a mai declarat că soacra fusese împuşcată în propriul dormitor, în timp ce era în pat, la fel şi soţia, executată cu un glonţ în cap. Cadavrul băiatului cel mare a fost găsit într-un alt dormitor, iar băieţii mai mici au fost împuşcaţi în cap, în camera lor. În aceeaşi cameră a fost găsit şi suspectul, mort, cu arma în mână, a mai spus Moore.

Vecinii, rudele şi prietenii bărbatului au povestit poliţiştilor că acesta se confrunta cu grave probleme financiare. Anchetatorii au găsit în casă trei scrisori, între care una era adresată autorităţilor, în care Rajaram îşi asuma răspunderea pentru tragedie, o alta era adresată familiei şi prietenilor, iar a treia era testamentul bărbatului.

În scrisoarea adresată prietenilor şi familiei, ucigaşul povesteşte despre dificultăţile prin care trecea şi despre “soluţia” pe care o găsise ca să scape de criză, cea mai “onorabilă” la care s-a putut gândi: să îşi ucidă familia, după care să se sinucidă. Se pare că scrisorile fuseseră redactate într-o perioadă mai lungă de timp, ceea ce arată faptul că Rajaram plănuise de mult crimele şi nu avusese un impuls de moment.

 

 

Versiune mobil | completa