Omega 3 - ajutorul împotriva cancerului intestinal!

Omega 3 - ajutorul împotriva cancerului intestinal

Comprimatele Omega-3, care conţin un tip de grăsimi "bune", ce se găsesc în carnea de peşte, contribuie la scăderea numărului de polipi canceroşi identificaţi la persoanele predispuse la cancer intestinal. Aceasta este concluzia unui studiu citat de AFP.

Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 50 de pacienţi, care au moştenit o predispoziţie genetică pentru dezvoltarea unui număr mare de polipi, susceptibili a evolua, în cazul lor, către forme de cancer, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Aceşti pacienţi, suferind de "polipoză adenomatoasă familială" (PAF/FAP), au suferit deja intervenţii chirurgicale de extirpare a unei părţi de intestin, în recurenţă a colonului, pentru a reduce riscul de reapariţie a cancerului. Pacienţii erau monitorizaţi în mod regulat prin examinare internă (endoscopie) pentru a preveni o evoluţie canceroasă la nivelul rectului.

Unii dintre voluntari au primit în fiecare zi două grame de Omega-3 cu catenă lungă (EPA - acid eicosapentaenoic). Ceilalţi voluntari au primit un placebo.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa