Odihniţi şi plini de energie: Vezi aici superalimentele care te ţin în formă!

Odihniţi şi plini de energie: Vezi aici superalimentele care te ţin în formă!

Este un nou început de săptămână şi cu toate astea te simţi epuizat, deşi ai trecut peste un weekend în care ţi-ai încărcat bateriile. Alimentaţia este vinovată dacă nu eşti plin de energie, avertizează experţii, potrivit site-ului MSN.com. Sau consumul în exces al alimentelor bogate glicemic, care au efect imediat asupra organismului, precum ciocolata.

Potrivit nutriţioniştilor, indicat este să consumăm produsele care eliberează treptat energie, deoarece acestea au efect pe o perioadă mai lungă de timp. Gândul îţi prezintă lista alimentelor care îţi dau energie.

1. Fulgii de ovăz sunt ideali mai ales la micul dejun. Deşi conţin glucide, fulgii de ovăz au capacitatea de a menţine un nivel normal al zahărului în sânge. Mai mult, ei se digeră repede şi stimulează tranzitul intestinal lent. Datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi, fulgii oferă un plus de energie şi păstrează senzaţia de saţietate pe o perioadă lungă de timp. De asemenea, ovăzul conţine magneziu, proteine şi fosfor - trei nutrienţi care au un rol important în a oferi un surplus de energie organismului.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa