O şcolăriţă de 130 de kilograme din Australia vrea medalie de aur la sumo

O şcolăriţă de 130 de kilograme din Australia vrea medalie de aur la sumo

Samantha-Jane Stacey are doar 14 ani, însă este cea mai mare speranţă a Australiei pentru o medalie la campionatul mondial de sumo, care se va desfăşura în această lună, în Estonia.

Fata cântăreşte 130 de kilograme şi practică sumo de 2 ani, iar înainte a făcut wrestling, un sport la fel de masculin, timp de 9 ani. În Estonia, ea va concura la categoria juniori-feminin, o categorie proaspăt înfiinţată şi care ar putea aduce Australiei chiar mai multe medalii.

Asta pentru că Samantha mai are două „colege”, două surori, de categorie mai uşoară, care vor concura, de asemenea - Kelsie şi Vanessa Homer, la categoria mijlocie (sub 75kg) şi, respectiv, uşoară (sub 60kg).

“Îmi place pentru că este un sport fizic, de contact, dar trebuie, de asemenea, să îţi foloseşti creierul şi să ai anumite tactici în minte”, spune Samantha, citată de telegraph.co.uk. “Sunt foarte mândră că îmi reprezint ţara şi vreau să continui să fac asta”, a adăugat sportiva de 14 ani, care speră ca într-o bună zi sumo să devină un sport olimpic.
 

 
Tag-uri:
sumo
,campionat
,australia

 

Versiune mobil | completa