Numai trei sunt esenţiale: Vezi aici care sunt alimentele "obligatorii" pentru bărbaţi şi femei!

Numai trei sunt esenţiale: Vezi aici care sunt alimentele "obligatorii" pentru bărbaţi şi femei!

Fasolea, iaurtul şi fructele de pădure sunt recomandate femeilor, iar bananele, stridiile şi peştele gras sunt ideale pentru bărbaţi, susţin nutriţioniştii

Indiferent de vârstă sau sex, organismul uman are nevoie zilnic de vitamine, minerale şi acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, pentru ca organele interne să funcţioneze la parametri normali.

"Un lucru esenţial în dieta zilnică îl reprezintă faptul că 50 la sută din alimente trebuie să nu fie preparate termic. Indiferent de modul în care alegem să gătim alimentele, la aburi sau prăjite, ele îşi pierd din calităţile nutritive, atât de esenţiale pentru menţinerea sănătăţii", spune dr. Livia Nena, bionutriţionist. Specialistul completează că, prin preparare, produsele alimentare îşi pierd enzimele şi vitaminele. "Acestea sunt vitale organismului. Din păcate, 80-90 la sută din hrana pe care o mâncăm zilnic este una preparată termic, ceea ce înseamnă că organismul nu primeşte cantităţile recomandate zilnic de minerale, vitamine şi acizi graşi", completează biologul Nena.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa