Netflix va produce seriale originale cu personaje din francizele "Shrek" şi "Madagascar"

de Florin Badescu - Mediafax

Site-ul american Netflix, care difuzează fişiere video la cerere, a anunţat luni că a încheiat un acord cu studiourile DreamWorks, care vizează producţia de seriale originale cu personaje din francizele cinematografice "Shrek", "Madagascar" şi "Kung Fu Panda", informează AFP.

Reprezentanţii platformei Netflix au anunţat că acesta este cel mai important acord semnat vreodată în domeniul creaţiei de seriale originale. Acordul vizează peste 300 de ore de programe.

Totodată, va fi pentru prima dată când personaje create de DreamWorks vor fi introduse în seriale televizate.

Netflix va difuza noile seriale în exclusivitate începând de anul viitor, în 40 de ţări în care această platformă este prezentă (în special în America de Nord şi America de Sud, dar şi în ţările din nordul Europei).

Netflix mizează tot mai mult pe acorduri exclusive cu studiourile hollywoodiene şi pe producţia propriilor seriale originale, aşa cum a făcut la începutul acestui an cu serialul "House of Cards", salutat de criticii de specialitate, sau, şi mai recent, cu o continuare a serialului "Arrested Development", considerată însă mai puţin reuşită.

Toate aceste proiecte permit platformei Netflix să se diferenţieze de ceilalţi concurenţi, deveniţi tot mai agresivi, precum distribuitorul online Amazon, care îşi dezvoltă masiv serviciile video online.

 

 

Versiune mobil | completa