Mai există destinaţii de vacanţă pe unde nu au trecut românii! Vezi aici lista!

Mai există destinaţii de vacanţă pe unde nu au trecut românii! Vezi aici lista!

Visezi deja la mare şi întinderi aurii de nisip? Ţi-ai făcut bagajele de vacanţă? Gândul îţi prezintă plaje de vis unde n-ai să auzi vorbind româneşte. Selecţia este pur subiectivă, dar locurile - senzaţionale.

Există încă locuri magice în Europa. Există încă plaje pe care n-au ajuns invadatorii români, deşi destinaţiile sunt bătătorite de ai noştri. Grecia, Italia, Maroc, Turcia şi Croaţia ascund unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa şi Mediterană.


Navagio, Grecia. Situată în nordul insulei ioniene Zakynthos, plaja Navagio, numită până în anii 80 Agios Georgios, este astăzi printre cele mai cunoscute imagini ale Greciei. Şi-a căpătat noul nume după un naufragiu întâmplat în urmă cu mai bine de 20 de ani. Pe întinderea albă de nisip şi pietricele mici rotunde, a rămas azi mărturie a acelei nopţi doar Panagiotis, o navă construită în Scoţia în 1937, acum acoperită de rugină, care transporta ţigări de contrabandă. Nimeni nu ştie unde a dispărut echipajul în momentul naufragiului, dar frumuseţea plajei, peisajul suprarealist şi povestea locului atrag mii de turişti anual. Pentru a ajunge aici poţi lua un vapor din portul Zante, cu care faci înconjurul insulei într-o croazieră de o zi, sau, şi mai rapid, cu o barcă taxi, din Porto Vromi. Călătoria pe mare durează doar o oră şi 30 de minute. Dar, sincer, merită. Ar mai exista o variantă, dar asta înseamnă să nu atingi cu piciorul pietrişul alb - să admiri plaja de la o înălţime de 300 de metri, de pe o stâncă, într-un balconaş special amenajat pentru turişti.


Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa