Laserul vindecă varicele. Află aici cum!

Laserul vindecă varicele. Află aici cum!

Afecţiunea este de două ori mai frecventă la femei. Boala atinge între 15 şi 20 la sută din populaţia adultă, susţin specialiştii.

Tocurile înalte, pantofii incomozi, mersul pe jos timp îndelungat sau, dimpotrivă, statul în picioare duc la apariţia varicelor, susţin medicii. "După ore întregi petrecute mergând sau de activitate fizică intensă se creează presiune mare pe vene. Astfel circulaţia sângelui încetineşte şi creşte presiunea în venele superficiale, cărora, în timp, pereţii li se vor dilata din loc în loc. Aşa apar inesteticele varice şi trasee venoase şerpuite pe picior, vizibile cu ochiul liber", explică dr. Călin Doboş, chirurg, medic specialist în chirurgie, specializat în laser chirurgical.


Potrivit specialiştilor, această afecţiune este mai des întâlnită în rândul femeilor decât al bărbaţilor. Astfel, varicele sunt de două ori mai frecvente la reprezentantele sexului frumos. Statisticile de specialitate arată că boala atinge între 15 şi 20 la sută din populaţia adultă, în contextul în care 80 la sută dintre varice se transmit ereditar, însă mai există şi alţi factori care le pot accentua, precum dereglările hormonale, sedentarismul, încălţămintea cu tocuri înalte, căldura, greutatea, celulita, tratamente hormonale, vârsta şi profesia.


Citeşte mai multe pe Gândul

 
Tag-uri:
varice
,laser
,chirurgie

 

Versiune mobil | completa