Jon Bon Jovi a donat 1 milion de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de uraganul Sandy

de Florin Badescu - Mediafax

Foto: AFP//Mediafax (David Becker)

Rockerul american Jon Bon Jovi a donat 1 milion de dolari fondului special creat de autorităţile din statul său natal New Jersey pentru ajutorarea familiilor afectate de uraganul Sandy, informează contactmusic.com.

New Jersey a fost puternic afectat de uraganul Sandy, care a devastat coasta de est a Statelor Unite în octombrie 2012. Luni, rockerul Jon Bon Jovi a predat cecul de 1 milion de dolari guvernatorului acestui stat, Chris Christie.

La ceremonia specială organizată pentru înmânarea cecului, Jon Bon Jovi a declarat: "Prezenţa mea aici nu are o conotaţie politică. Este un eveniment emoţional, pentru că eu am crescut aici. Am mers la şcoală aici. Am cunoscut-o pe soţia mea aici. Şi, în zilele de după furtună, când mergeam pe stradă şi stăteam de vorbă cu oamenii de aici, un gând nu-mi dădea pace. Mă întrebam din nou şi din nou: «Ce pot să fac?»", a spus cântăreţul american.

"Ştiu că acest milion de dolari pare să fie o sumă destul de mare, dar ea reprezintă în realitate doar o picătură într-un ocean. Îmi place să cred în «puterea noastră», un concept care se referă la noi toţi, împreună - iar asta înseamnă tu, eu, noi - şi facem astăzi un pas, împreună, pentru a reconstrui vieţile acestor oameni", a adăugat Jon Bon Jovi.

Solistul trupei Bon Jovi s-a dovedit deosebit de activ în eforturile de refacere a comunităţii locale după acel uragan care a avut peste 140 de victime şi a cauzat pagube de mai multe miliarde de dolari. Astfel, rockerul a cântat la un concert de caritate organizat în decembrie în favoarea familiilor afectate de urganul Sandy şi este copreşedintele unei fundaţii de caritate, înfiinţată cu acelaşi scop, împreună cu soţia guvernatorului local, Mary Pat Christie.

La sfârşitul lunii mai, Jon Bon Jovi a anunţat că a luat hotărârea de a renunţa la onorariul său pentru concertul pe care trupa din care face parte, Bon Jovi, l-a susţinut pe 27 iunie la Madrid, în contextul crizei economice din Spania. Rockerul american s-a temut că foarte mulţi fani spanioli ai trupei Bon Jovi nu vor putea să îşi permită să plătească preţul întreg al unui bilet.

Trupa Bon Jovi a cântat la Bucureşti în vara anului 2011.

De-a lungul anilor, formaţia a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă. Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt "Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) şi "Keep the Faith" (1992). Cel mai recent material discografic al trupei este albumul "What About Now", lansat în Statele Unite pe 12 martie.

Trupa este formată din Jon Bon Jovi (voce, chitară), Richie Sambora (chitară, backing vocals), Tico Torres (tobe, percuţie), David Bryan (clape, pian, backing vocals) şi Hugh McDonald (bas, backing vocals).

 

 

Versiune mobil | completa