Importanţa moderaţiei: Excesul de sport poate provoca o serie de boli!

Importanţa moderaţiei: Excesul de sport poate provoca o serie de boli!

Experţii susţin că, dacă faci prea mult sport, poţi să te îmbolnăveşti, printre altele, de artrită şi osteoporoză, iar în cazul femeilor poate fi afectată funcţia de reproducere.

Exerciţiile fizice sunt foarte importante pentru sănătatea noastră şi sunt foarte mulţi cei care au probleme pentru că nu fac deloc mişcare. Există, însă, şi o altă categorie cu probleme, a celor care fac prea multe exerciţii şi care riscă să se accidenteze grav sau chiar să se îmbolnăvească. Astfel, specialiştii spun că, pentru sănătatea noastră, este suficient să faci exerciţii 30-45 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână. Dacă abuzezi de exerciţii, pe termen lung poţi avea mari probleme de sănătate şi chiar în viaţa personală, pentru că abuzul de exerciţii fizice dă dependenţă.

Dacă suspectezi cumva că faci prea multe exerciţii, ar trebui să vezi dacă regăseşti pe lista de simptome unele care să ţi se potrivească. Iar această listă este lungă: insomnie, oboseală, dureri continue de muşchi, dureri de cap, brusca incapabilitate de a duce la capăt un exerciţiu, pierderea poftei de mâncare şi puls crescut dimineaţa.

Citeşte mai multe pe Gândul

 
Tag-uri:
sport
,exces
,boli
,moderatie

 

Versiune mobil | completa