Ghid de supravieţuire la locul de muncă: Cum scăpăm de stres?

Ghid de supravieţuire la locul de muncă: Cum scăpăm de stres?

Dintre toate ameninţările contemporane care lovesc din plin fiinţa umană, stresul pare să vrea pe primul loc, acesta fiind responsabil de 80% din cazurie de îmbolnăvire, 60% din cazurile de accidente de muncă şi nenumărate probleme în viaţa de cuplu.

În plus, stresul poate declanşa şi hipertiroidia, una dintre disfuncţiile principale ale glandei tiroide. Prof. univ. dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul de Endocrinologie "C. I. Parhon", spune că stresul poate duce la scăderea rapidă în greutate, deşi persoana respectivă mănâncă foarte mult. Mai mult, psihiatrii atenţionează că stresul poate declanşa şi depresii.

Pentru a diminua această senzaţie de agitaţie şi nelinişte interioară, specialiştii în psihologie recomandă să ne facem ordine în viaţă. Astfel, la muncă trebuie să rezolvăm întâi problemele care nu suportă amânare şi apoi restul. Mai mult, atunci când simţim că lucrurile au scăpat de sub control este indicat să facem o pauză de cel puţin cinci minute, timp în care încercăm să nu ne gândim la problemele de la serviciu.

Citeşte mai multe pe Gândul

 
Tag-uri:
stres
,remedii
,consecinte

 

Versiune mobil | completa