Fumatul, de două ori mai atractiv pentru bărbaţi!

Fumatul, de două ori mai atractiv pentru bărbaţi!

Femeile renunţă mai greu la fumat decât bărbaţii, iar dificultatea se datorează faptului că reprezentantele sexului frumos apelează la ţigară atunci când vor să depăşească o perioadă stresantă.

Un bărbat fumează, în medie, cât două femei, arată rezultatele Eurobarometer Report realizat de către Comisia Europeană. Potrivit studiului, în România peste o treime din bărbaţii români sunt fumători, mai exact 37,6 la sută, pe când doar 12,5 la sută dintre românce fumează.


Cu toate acestea, specialiştii atenţionează că dependenţa de tutun la femei este mai puternică decât la bărbaţi. Astfel, potrivit cercetărilor realizate de către Universitatea de Medicină din Hong Kong, femeile renunţă mai greu la fumat decât barbaţii. Dificultatea se datorează faptului că reprezentantele sexului frumos apelează la ţigară în momente încordate, atunci când stresul atinge cote maxime. Oamenii de ştiinţă precizează că sexul slab găseşte în acest viciu un sprijin pentru depăşirea stresului şi a stărilor depresive.


CIteşte mai multe pe Gândul

 
Tag-uri:
fumat
,barbati
,femei

 

Versiune mobil | completa