Fritzl îşi va petrece restul vieţii într-un spital psihiatric

Fritzl îşi va petrece restul vieţii într-un spital psihiatric

 Austriacul Josef Fritzl a fost condamnat la închisoare pe viaţă, într-o instituţie de psihiatrie, după ce a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare, inclusiv incest, viol şi omor prin imprudenţă.

 

Fritzl, care şi-a ţinut captivă fiica timp de 24 de ani, a primit, astfel, pedeapsa maximă pe care tribunalul o putea da, scrie cotidianul The Sun.

 

Bărbatul de 73 de ani şi-a revăzut pentru prima dată fiica, pe Elisabeth, la aproape un an de când aceasta şi cei trei copii ai ei au fost salvaţi şi scoşi din pivniţa unde au trăit atâţia ani.

 

Martorii au povestit că Fritzl a fost foarte afectat la vederea fiicei şi după ce a vizionat, împreună cu juraţii, mărturia acesteia, înregistrată pe o casetă, care durează 11 ore, scrie şi cotidianul Telegraph. Avocatul austriacului a spus că, în acel moment, inculpatul a hotărât să se declare vinovat la toate capetele de acuzare.

 

Fritzl şi-a cerut iertare „din adâncul inimii” şi a declarat că este conştient că nu poate repara răul făcut. „A izbucnit în lacrimi şi când a văzut-o pe Elisabeth în sala de judecată totul s-a terminat pentru el”, a povestit avocatul bărbatului, Rudolf Mayer, citat de Telegraph.

 

Acuzaţia principală care i s-a adus lui Fritzl, şi pentru care a fost găsit vinovat, se referă la moartea unuia dintre gemenii aduşi pe lume de Elisabeth în aprilie 1996, după ce a fost violată în mod repetat de tatăl ei.

 

Michael a murit la doar 66 de ore după ce s-a născut, din cauza unor probleme respiratorii. Tatăl – şi totodată bunicul său – a refuzat să îi ofere asistenţă medicală, de teamă că va fi descoperit.

 

 

 

Versiune mobil | completa