După mesele copioase de Paşte: E timpul verdeţurilor!

După mesele copioase de Paşte: E timpul verdeţurilor!

Ardeii, castraveţii, roşiile, ceapa, ridichile, usturoiul verde şi morcovul reprezintă o sursă bogată de vitamine şi minerale, fiind recomandate de nutriţionişti după o masă copioasă.

Carnea de miel conţine lipide saturate care se depun pe artere şi favorizează apariţia bolilor cardiovasculare. Deşi medicii nutriţionişti au avertizat că acest tip de carne trebuie consumat cu moderaţie, cei mai mulţi dintre noi au făcut abuz în acest sfârşit de săptămână. Pentru că organismul trebuie să revină la capacităţi normale, medicul nutriţionist Mihaela Bilic oferă câteva sfaturi pentru a accelera perioada de recuperare. "După zilele în care aţi mâncat numai alimente bogate în grăsimi, a venit momentul să renunţaţi complet la garniturile clasice pentru friptură, ca de exemplu cartofii, şi să le înlocuiţi cu salată", recomandă dr. Bilic.


În acelaşi timp, nutriţionistul menţionează că ardeii, castraveţii, roşiile, ceapa, ridichile, usturoiul verde şi morcovul reprezintă o sursă bogată de vitamine şi minerale. "Conţin multă apă şi fibre, iar, pe lângă faptul că «umflă burta», aceste alimente accelerează tranzitul intestinal lent şi ajută organismul să absoarbă mai repede grăsimile acumulate în ultimele zile", explică Mihaela Bilic. De asemenea, roşiile sunt tonice pentru ficat, acestea împiedică deshidratarea şi îmbunătăţesc digestia. Apoi, mărarul şi pătrunjelul nu trebuie mâncate doar pe post de condiment, ci în cantităţi mai mari. "Mărarul este principalul inamic al ce-lulitei, iar pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât citricele", precizează nutriţionistul.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa