Dacia Hamster, hibridul românesc

Dacia Hamster, hibridul românesc

Dacă Renault a decis să treacă direct la maşinile electrice, Dacia ar putea să treacă întâi cu modelul Hamster prin etapa maşinilor hibride, aşa cum mari producători precum Toyota sau General Motors o fac.

Cantitatea limitată de combustibil convenţional va duce în viitor cu siguranţa la un singur tip de autovehicule: cele electrice. Renault a considerat că este important să atace acest segment încă de la început, urmând să lanseze alături de Nissan Leaf (care se dovedeşte deja un succes comercial), alte 3 modele electrice în următorii ani. Alţi producători, au decis că este mai bine, momentan, să adopteze soluţia hibridă, montând un motor electric în paralel cu unul convenţional.

Iar soluţia aceasta o găsim şi la Dacia Hamster, un model 4x4, altul decât Duster, realizat pe caroseria unui Sandero Stepway. Pozele apărute pe Daciaclub.ro nu vin cu informaţii adiţionale, însă putem remarca din ele câteva modificări importante faţă de modelul de clasă mică de serie produs la Mioveni. Din punct de vedere estetic remarcăm grila faţă vopsită şi sigla Dacia hibrid, plus stickerele care ne aduc aminte de transmisia 4x4 şi cele care parcă prelungesc stopurile spate.


Citeşte mai multe pe ProMotor

 

 

Versiune mobil | completa