Cum să te alimentezi sănătos? Vezi aici!

Cum să te alimentezi sănătos? Vezi aici!

Carnea de pasăre sau de peşte - de două ori pe săptămână, legume şi fructe - de cinci ori pe zi, iar cerealele integrale - cel mult 250 de grame pe zi, acestea sunt recomandările prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, cu privire la un stil de viaţă alimentar sănătos.

"Înainte de toate, singurele alimente care trebuie evitate, pe cât posibil, dar mai ales în cazul copiilor, sunt dulciurile rafinate, băuturile dulci şi îndulcitorii, deoarece au un conţinut ridicat de kilocalorii şi zahăr, fapt ce poate duce la apariţia multiplelor boli, printre care obezitate şi diabet", avertizează prof. dr. Mencinicopschi.

Pentru amatorii de carne, specialiştii atenţionează: cea de porc, de oaie şi de vită, respectiv carnea roşie trebuie mâncată ocazional. "Deoarece are un conţinut ridicat de grăsimi, acest tip de carne este recomandat să îl mâncăm de cel mult trei ori pe lună. Grăsimile se depozitează pe vasele de sânge, fapt ce duce la luarea în greutate, dar prezintă şi un risc crescut de apariţie a bolilor cardiovasculare", explică profesorul Mencinicopschi.

Citeşte mai multe pe Gândul

 

 

Versiune mobil | completa