Citroen atacă piaţa de lux cu Metropolis!

Citroen atacă piaţa de lux cu Metropolis!

Citroen ţinteşte foarte sus şi la Salonul de la Shanghai va prezenta conceptul Citroen Metropolis, un prototip ce prefaţează un viitor rival pentru "camarila" germană: A8, Seria 7 sau S Class.

Conceptul Citroen Metropolis, cu ai săi 5,3 metri, este însă mai lung chiar decât versiunile cu ampatament lungit ale modelelor mai sus enumerate, dar fiind dor un concept producţia de serie ar putea să îl alinieze la standardele impuse de concurenţă. Nu din întâmplare am enumerat aceste modele, acestea fiind în special create pentru piaţa chineză, acolo unde vrea şi Citroen să dea lovitura.


Acest model va fi primul desenat de studioul din Shanghai al PSA, dar preia stilul impus de ultimele concepte europene. Se văd însă câteva elemente mai aparte pentru Citroen pe acest nou model, cea mai flagrantă noutate fiind uşile cu deschidere în oglindă, ultima dată folosite pe Citroen Traction Avant în 1934. Spatele este, de asemenea, foarte spectaculos având o linie mai degrabă spre a coupe-urilor cu patru uşi, decât una tipică a unei limuzine.


Citeşte mai multe pe ProMotor

 
Tag-uri:
citroen
,metropolis
,lux

 

Versiune mobil | completa